ААТ "рыбгас Волма" Мінская вобл. Чэрвеньскі р-н. д.Озерный.

заўсёды рады
вашаму званку!

8-0(44) 535-51-38
8-0(29) 182-79-97

Версія для слабавідушчых

карп

Радзімай карпа лічаць Кітай.

Там яго разводзілі ў глыбокай старажытнасці: кітайскія імператары любілі карпа як большоё ласунак. Адсюль карп распаўсюдзіўся па ўсёй Азіі, затым рушыў на Захад, пасяліўшыся нават у Англіі, і атрымаў прызнанне ў дварах цароў, і каталіцкіх манастыроў ўсёй Еўропы.

Харчовая каштоўнасць у 100 грамах прадукту:

вавёркі, г тлушчы,г вугляводы,г попел,г вада,г каларыйнасць,ккал

16

5,3

1,3

77,5

112

Карысныя ўласцівасці карпа:

Мяса карпа далікатнае, салодкае, трохі хударлявае. Карп утрымлівае ў сабе вітамін З, Е, V1, В3, В6, В9, В12, РР, правітамін А.

мікра – і макраэлементы як кальцый, калій, магній, натрый, ёд, медзь, фосфар, сера і іншыя.

Карп карысны для галаўнога і спіннога мозгу

Дзякуючы ўтрыманню вітаміна В12 спрыяе сінтэзу ДНК, з'яўляецца антыаксідантам, удзельнічае ў метабалізме тлушчаў. Павышае спажыванне кіслароду клеткамі пры вострай хранічнай гіпаксіі.

Карп карысны для здароўя скуры і слізістых абалонак. Гэтак жа дабратворна ўплывае на нервовую і стрававальную сістэмы, рэгулюе цукар у крыві, з'яўляецца антыаксідантам.

Мяса карпа рэкамендуюць пры захворванні шчытападобнай залозы.

таксама рэкамендуем