ААТ "рыбгас Волма" Мінская вобл. Чэрвеньскі р-н. д.Озерный.

заўсёды рады
вашаму званку!

8-0(44) 535-51-38
8-0(29) 182-79-97

Версія для слабавідушчых

асетр

Osjotr – род рыб сямейства асятровых. Мяса ўсіх відаў асятровых вельмі смачнае.

У старажытных народаў асятроў быў у вялікім пашане.

У багатых рымлян гэтую рыбу падаючы да стала, ўпрыгожвалі кветкамі. У Грэцыі яе мяса лічылася самым высакародным стравай, ў Кітаі яе бераглі для стала імператара; у Англіі і Францыі права ўжываць у ежу асятра належала толькі ўладару і найбагацейшых дваране.

Харчовая каштоўнасць у 100 грамах:

вавёркі, г тлушчы,г вугляводы,г попел,г вада,г каларыйнасць,ккал

31,2

4,4

1,3

71,4

163,7

Карысныя ўласцівасці асятроў:

Мяса асятроў змяшчае лёгказасваяльныя бялкі і тлушчы. Бялок асятра паўнавартасны, змяшчае ўсе амінакіслоты і засвойваецца арганізмам чалавека на 98%. Змест рыбінага тлушчу ў мясе вагаецца ад 10 да 15% і з'яўляецца высокопитательным прадуктам. Асятроў з'яўляецца выдатным крыніцай калія, фосфару ў ім гэтак жа ўтрымліваецца кальцый, магній, натрый, хлор, жалеза, хром, фтор, малібдэн, нікель. Асятроў багаты вітамінамі В1, В2, З, РР.

Асятроў змяшчае вялікую колькасць карысных тоўстых кіслот, якія спрыяюць зніжэнню халестэрыну ў крыві. Менавіта таму рэгулярнае іх ужываньне, істотна памяншае, рызыка развіцця інфаркту міякарда. Асятроў змяшчае вялікую колькасць ёду неабходнага для нармальнай працы шчытападобнай залозы.

таксама рэкамендуем