ААТ "рыбгас Волма" Мінская вобл. Чэрвеньскі р-н. д.Озерный.

заўсёды рады
вашаму званку!

8-0(44) 535-51-38
8-0(29) 182-79-97

Версія для слабавідушчых

Філе карпа ў кляре

інгрэдыенты:

файл Карп – 500 г.

сок цытрынавы – па гусце

яйка- 1 шт.

Паніровачныя сухары па гусце

алей – па гусце

соль – па гусце

перац – па гусце

Вам спатрэбіцца філе карпа, якое трэба парэзаць на парцыённыя кавалачкі, апырскаць цытрынавым сокам і заправіць соллю і перцам. Абмаквалі філе ў кляр,прысыпаем паніровачнымі сухарамі і смажым на патэльні. Гатовае страва падаем з каханым падліўкай або гарнірам.

КАРП запечаная ў фальзе

Для падрыхтоўкі стравы вам спатрэбіцца:

тушка карпа- прыкладна 1,5 кг

рэпчаты лук- 4 шт.

моркву – 2шт.

аліўкі- 1 банка

галінкі пятрушкі- 2-3 шт.

Соль і перац – па гусце

цытрына- па гусце

Сланечнікавы або аліўкавы алей.

Спачатку чыстым карпа: прыбіраем вантробы і жабры. Прамываем тушку вадой і абсушваюць. Пасля гэтага шаруе рыбу соллю, перцам і заправамі, якія можна выбраць па густу. У канцы паліваем карпа цытрынавым сокам і пакідаем нарыхтоўку на гадзіну – настаяцца.

У гэты час наразаем моркву кружочкамі, лук- палоўкамі кольцаў або цэлымі (як зручна). Калі карп настаіцца, робім у ім надрэзы з двух бакоў і вставляем кружочкі морквы. Затым набіваем яго брушка пакінутымі гароднінай і алівамі.

Фальгі спатрэбіцца прыкладна ў 2 разы больш, чым памер карпа. тую частку, куды пакладзем рыбу, змазваем маслам. Пакінутай часткай фальгі няшчыльна заварочваем карпа так, каб атрымаўся канверт, але ў той жа час заставалася месца для цыркуляцыі паветра.

Запякаць карпа 45 хвілін 180 градусах, пасля чаго адкрываем фальгу зверху, каб рыба падрумяніцца яшчэ больш сакавітай.

Гатовы карп будзе выйгрышна глядзецца на страве побач з гароднінай. Талерку таксама можна ўпрыгожыць зелянінай, свежымі памідорамі і лімонам.


 

 


фірмовая катлеты “Волма”

інгрэдыенты:

Фарш рыбны з ​​карпа – 300 г.

яйка- 1 шт.

аўсяныя шматкі – 2 сталовыя лыжкі

цыбуліна – 1 шт.

соль – па гусце

спецыі – па гусце

Цыбуліну нацерці на бурачны тарцы. Усе інгрэдыенты змяшаць і даць пастаяць адзін гадзіну. Шматкі за гэты час ўбяруць у сябе сок, які выцякае з фаршу і набухнут.Готовить можна на пару, смажыць на патэльні.

таксама рэкамендуем