ААТ "рыбгас Волма" Мінская вобл. Чэрвеньскі р-н. д.Озерный.

заўсёды рады
вашаму званку!

8-0(44) 535-51-38
8-0(29) 182-79-97

Версія для слабавідушчых

шчупак

шчупак - род прэснаводных рыб, адзіны ў сямействе сажалкавых. У даўжыню шчупак можа дасягаць 1,5 м, а масай да 35 кг. шчупака, надзвычай пражэрлівыя драпежнікі. Сілкуюцца ў асноўным рыбай (плотка, акунь, карась).
Харчовая каштоўнасць у 100 грамах:

вавёркі, г тлушчы,г вугляводы,г попел,г вада,г каларыйнасць,ккал
18,5 1,1 1,2 79,3 82

Карысныя ўласцівасці шчупака:

Мяса шчупака ўтрымлівае магутныя прыродныя антысептыкі, якія дапамагаюць нам змагацца з бактэрыяльнымі інфекцыямі і ўмацоўваюць імунную сістэму. Шчупак багатая каліем і фосфарам, у ёй гэтак жа ўтрымліваецца кальцый, магній, натрый, сера, жалеза, цынк, ёд, нікель, малібдэн і іншыя, а так жа вітаміны В1, В2, В6, В9, З, А, РР.
Мяса шчупака лічыцца дыетычным, паколькi там ёсць не вялікае колькасць тлушчу - усяго да 3%. Лекары рэкамендуюць яго для жадаючых схуднець. Шчыпака мяса напоўнена бялком, які засвойваецца нашмат лягчэй, чым жывёльны. Таму асабліва карысна есці такое мяса людзям якія пакутуюць на страўнік.

таксама рэкамендуем